Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је изјава портпарола ЕУ Петера Стана у којој од Србије очекује безусловну сарадњу, непримерена и значи одрицање од суверенитета.

„Безусловна сарадња је друго име за капитулацију и испуњавање свих захтева које ЕУ испостави Србији у будућности, односно потпуни губитак суверенитета“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Европска унија се неће зауставити на захтеву за изручење Милана Радоичића Приштини и повлачењу наше војске у потпуности са административне линије са Косовом и Метохијом. Јасно је речено да се безусловно очекује хитна и потпуна примена француско – немачког плана и признавање државних симбола, територијалног интегритета и граница тзв. „Републике Косово“. Ту није крај и потпуна послушност Београда се очекује и око увођења санкција Русији, а у најскорије време ће се испоставити захтев за гашењем Републике Српске зарад функционалности Босне и Херцеговине. У будућности ће се безусловна сарадња очекивати са сваким захтевом који било која чланица ЕУ испостави Србији. То није пут којим Србија сме и треба да иде, јер води у наш потпуни и неповратни слом“ – додао је Михаиловић.