Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је иницијатива Савеза комунистичке омладине Југославије да Министарство културе забрани отварање Музеја Дражи Михаиловићу у Брегалничкој улици неприхватљива и да је то реликт прошлости.

„Мој деда је међународно одликовани херој антифашистичке борбе, ордењем Харија Трумана и Шарл Де Гола, а припадници Југословенске војске у отаџбини су изједначени пред законима Србије са партизанским покретом. Генерал Дража Михаиловић је рехабилитован коначном одлуком суда у Србији још 2015.године. Крајње логично је да добије споменик и биће ми задовољство да присуствујем његовом отварању јер је то Србија чекала више од пола века“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Захтев Савеза комунистичке омладине Југославије запрепашћује не само именом те организације, већ и непознавањем закона и историје Србије. Музејске збирке могу отварати удружења грађана и правна лица, па је захтев младих комуниста и по том основу споран. Ја се радујем отварању музејске збирке посвећене мом деди у Брегалничкој улици и верујем да та вест радује сваког српског патриоту“ – додао је Михаиловић.