Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да су отказивање седнице Савета безбедности УН посвећене бомбардовању Србије и пропаст преговора са Приштином о решавању кризе изазване укидањем динара доказали слом спољне политике ове власти.

„У истом дану смо поражени на два најважнија дипломатска фронта што доказује да ова власт нема савезнике и партнере, ни у ЕУ, ни у остатку света. Политика додворавања западу доживела је потпуни дебакл“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Више је него очигледно да Србију захваљујући њеном меканом ставу и пристајањем на све, па и на противуставни француско-немачки споразум више нико у свету не узима за озбиљно и да ниједна њена иницијатива никад неће бити реализована и подржана. Политика сталног попуштања према западу и оштрина у речима само према домаћој јавности, али не и споља, као и одсуство било какве казнене противмере према Приштини, показала се потпуно погрешном и фаталним по наше националне интересе. Не постоји ни један међународни успех којим ова власт може да се похвали, а порази се дешавају из дана у дан“ – додао је Михаиловић.