Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је појава наоружаних патрола полиције и војске на улицама српских градова и испред тржних центара протеклих дана била непотребно узнемиравање јавности и демонтирање силе према грађанима, а не према терористима којих нема.

„Не постоји ни минимум опасности за терористичке нападе у Србији, јер власт чини устипке свим нашим непријатељима и веће него што они очекују. Неодговарајућа употреба силе личи на ону када су подизани мигови због једног дрона, с тим што сада ни дрона, нити било какве опасности по грађане није било“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

„Главни извор насиља у нашем друштву је власт која јавно свакодневно месецима и годинама жигоше свакога ко се дрзне да је критикује. Ништа није урађено на отклањању стварног узрока трагедија као што су биле она у „Рибникару“ и Дубони. И даље постоји ријалити који деца гледају, а у таблоидним медијима се шире речи мржње и позиви на линч.
На све то у јавности се ствара лажна слика безбедности кроз представе каква је била слањем наоружаних патрола на улице“ – додао је Михаиловић.