Извршни одбор

Извршни одбор
Покрета обнове Краљевине Србије

 

 

 

 

Председник ИО ПОКС
мр Ненад Томашевић

Рођен 1971. године у Осијеку. Магистар економских наука, тренутно у фази израде докторске дисертације. Током каријере, између осталог, обављао послове члана општинског већа и менаџера Општине Бечеј, заменика председника Скупштине општине Бечеј, тренутно председник СО Бечеј. Говори енглески, руски и немачки језик. Ожењен је Сузаном и има троје деце: Милоша, Немању и Вукашина, унука Лазара и унуку Ленку.

 

Заменик председника ИО ПОКС
Љубомир Станишић

Рођен је 1971. године. Завршио Гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. По струци је дипломирани економиста. На Факултету техничких наука у Новом Саду, завршио је мастер студије. Радио у приватном сектору и менаџменту ЈКП „Новосадска топлана“ и ЈКП „Стан“. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори eнглески језик. Ожењен је, отац две ћерке.

Генерални секретар ПОКС
доц. др Горан Иванчевић

Рођен је 1970. године. Доктор је политичких наука, објавио је више научних радова из политичких области. Тренутно је запослен као заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Од 2017. године такође је и доцент на Факултету за европске правно-политичке студије, Нови Сад. Говори руски језик. Ожењен је, отац троје деце.

Директор ПОКС
Славица Шкрбић

Рођена је 1980. године у Ваљеву. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Од 2011. године сертификовани службеник за јавне набавке. Радила је као помоћник директора ЈКП „Чистоћа“Нови Сад, руководилац службе јавних набавки у „Водоводу и канализацији“ Нови Сад и као правник у ОШ „Јован Дучић“ Петроварадин. Тренутно на мастер студијама. Члан ПОКС од оснивања. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Шеф Службе за информисање
Бранка Бежанов

Рођена у Новом Саду 1975. године. Диплому, мастер економиста, стекла је на Универзитету „Едуконс“ у Новом Саду. Успешно је окончала едукације пословног и дипломатског протокола, као и напредни и интернационални пословни и дипломатски протокол. Од оснивања је члан ПОКС. Шефица одборничке групе Покрета обнове Краљевине Србије и заменица председника Скупштине Града Новог Сада. Говори енглески језик.

Председник савета за правна питања
Данило Дурутовић

Рођен 1980. године у Београду. Завршио Правни факултет у Новом Саду, по занимању дипломирани правник са положеним правосудним испитом. Тренутно обавља функцију заменика секретара Скупштине Града Новог Сада. Председник Статутарне комисије ПОКС. Говори енглески језик. Ожењен, отац једног детета.

Председник савета за едукацију и протокол
Саша Новаковић

Рођен је 1969. године у Врбасу. Дипломирани менаџер, тренутно на мастер студијама. Већи део радне каријере провео је у компанији „Дневник-холдинг“ Нови Сад, на позицијама од руководиоца Службе набавке до помоћника директора за комерцијалне послове. Одборник у Скупштини Града Новог Сада у три мандата од 2011. године до данас. Ожењен, отац троје деце. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије.

Шеф Позивног центра ПОКС
Данијела Милошевић

Рођена је 1989. године. Основну и средњу школу завршила у родном Шапцу. Дипломирала на Економском факултету у Суботици-одељење у Новом Саду, на смеру Европска економија и бизнис. На истом факултету завршила је и мастер студије, са стеченим звањем дипломирани економиста-мастер. Живи и ради у Новом Саду. Члан је ПОКС од оснивања. Председник Месног одбора Подбара и Салајка. Говори енглески језик.

Шеф Тима за спровођење страначких акција
Милан Ђуричић

Рођен 1987. године у Врбасу. Основну и средњу школу је завршио у Кули. По занимању електротехничар, ради као приватни предузетник.

Секретар ИО ПОКС
Марија Војиновић

Рођена 1980. године у Ужицу. Основне студије завршила у Београду, менаџер у услужном бизнису,  у току мастер студије.  Успешно је окончала едукације пословног протокола. Од оснивања је члан ПОКС. Удата, мајка једног детета.

 

Координатор за сарадњу са националним, монархистичким и четничким удружењима у матици и дијаспори
Владимир Ђорђевић

Рођен у Београду 1973. године. Филмски продуцент, носилац највишег признања Америчке Куће Славних и амбасадор борилачких вештина. Власник продукцијске куће и центра за борење у Америци. Радио на више од 20 филмских, серијских и документарних остварења. Дугогодишњи председник Српске Народне Одбране у Чикагу, потпредседник црквене парохије у Мајамију и председник Српске Националне Лиге Америке. Ожењен, отац двоје деце.

Председник ИО ПО ПОКС за Војводину
Владислав Живановић

Рођен 1974. године у Сомбору, где је завршио основну и средњу школу. Завршио Високу економску школу струковних студија и стекао звање струковног економисте. Радио је у Јавном предузећу ”ПТТ Саобраћаја Србија” у Сомбору. Од 2012. до 2014. године одборник у Скупштини града Сомбора, од 2014. до 2016. Године заменик градоначелника града Сомбора, после чега је постављен на функцију члана Градског већа у Сомбору. Један је од оснивача Покрета обнове краљевине Србије. Отац двоје деце.

Председник СКО ПОКС
Андријана Чикириз

Рођена 1993. године у Београду. Завршила је Гимназију „Свети Сава“ у Београду. Студира на Правном факултету Универзитета у Београду, смер Међународно право. Говори енглески и руски језик.

Координатор за Jужнобачки округ
Новак Максимовић

Рођен 1973. године у Новом Саду, где је завршио основну и средњу школу. По занимању је дипломирани економиста. Од 2013. до 2017. године био председник Месне заједнице Будисава. Члан је Покрета од првог дана оснивања, председник МО ПОКС Будисава. Отац троје деце.

Координатор за Западнобачки округ
Ненад Трбовић

Рођена је 1967. године у Црвенки. Машински техничар, запослен у Грчкој Индустрији шећера у Србији. Посланик у Скупштини АП Војводине и члан одбора за сарадњу са одборницима Народне Скупштине Републике Србије. Одборник у Скупштини Општине Кула.  Отац двоје деце.

Координатор за Севернобачки округ
Стевица Дрчић

Рођен 1978. године у Суботици. По занимању је дипломирани економиста. У политици је од 1998. године. Члан је странке од оснивања.

Координатор за Банат
Душко Кочалка

Рођен је 1971. године у Зрењанину. Од 1990. године активно се бави политиком, а од 1994. у приватном је бизнису све до данас. У два мандата је обављао функцију председника Месне заједнице Житиште, а сада је одборник у СО Житиште и председник Завичајног удружења „Подгрмеч“ Житиште. Бави се хуманитарним радом. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Сремски округ
Миливоје Тодоровић

Рођен је  02. августа 1984.године. По занимању је дипломирани економиста. Политички је активан од 2007. године. Похађао је низ семинара из сфере политичког образовања, од којих је најзначајнији пројекат „500 младих лидера“ у организацији Београдског фонда за политичку изузетност. Члан је Покрета од првог дана оснивања.

Координатор за Нови Сад
Слободан Тасић

Рођен у Новом Саду 1970. године. Завршио је Факултет за услужни бизнис, где је стекао звање дипломираног економисте. Мастер студије завршио је на Факултету пословне економије и стекао звање мастер економисте. Одборник  у Скупштини града Новог Сада од 2016. године и један од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори немачки језик.

Регионални координатор за Београд
Божидар Павловић

Рођен 1980. године у Београду, где живи и ради. Завршио Православни Богословски факултет Универзитета у Београду. Осим тога, на Факултету политичких наука завршио је Специјалистичке академске међународне студије, а похађао је и Дипломатску академију Министарства спољнох послова Републике Србије. Говори енглески, а познаје и руски и грчки језик.

Kоординатор за Београд 1
Слободан Мијовић

Rођен 1986. у Сомбору. Завршио Правни факултет Универзитета у Новом Саду. Запослен је у компанији Premtec d.o.o. на позицији комерцијалног директора. Тренирао и бавио се професионално рукометом од 2005. до 2015. године, одлично говори енглески и италијански језик. Ожењен, отац једног детета.

Координатор за Београд 2
Игор Ћалић

Рођен 1964. године у Београду. По образовању је хемијски техничар, тренутно запослен у предузећу „Адам спид“ из Суботице. У политици од 1990. године, у два мандата је био одборник у Скупштини општине Чукарица. Ожењен, отац једног детета.

Координатор за Мачвански округ
Љубан Дамњановић

Рођен 1961. године у Шапцу. По занимању је хемијски техничар, запослен у предузећу „ХБИС Бели Лимови“, на радном месту менаџер производње. У два мандата одборник у Скупштини града Шапца, у три мандата председник месне заједнице. Ожењен, отац једне ћерке. Фудбалски тренер. Члан је Покрета обнове Краљевине Србије од оснивања.

Координатор за Колубарски округ
Светислав Матић

Рођен 1971. године. Политиком се бави од 1990. године. По занимању техничар термоенергетике, запослен у ЈП ЕПС – РБ Колубара. Ожењен, отац двоје деце. Један од оснивача ПОКС, председник ОО ПОКС Уб од 2017. године и члан Главног одбора ПОКС.

Координатор за Златиборски округ
Бранко Вукајловић

Рођен 1965. године у Ариљу. До 2012. године био приватни предузетник. Учесник на свим вишепартијским изборима, од 1992. године. Одборник Скупштине општине Ариље у пет мандата (од 2000. до данас). Заменик председник Скупштине општине Ариље у два мандата (од 2004. до 2012. године). Тренутно обавља функцију заменика председника Општине Ариље у другом мандату. Ожењен, отац двоје деце.

 

Координатор за Шумадијски и Моравички округ
Милан Тановић

Рођен 1986. године. Завршио Правни факултет у Крагујевцу. Тренутно запослен као адвокат у Адвокатској канцеларији „Бранко Ракита“. Говори енглески и немачки језик. Учесник и организатор бројних хуманитарних акција. Донор органа.

Координатор за Рашки округ
Срђан Шкрипац

Рођен 1984. године у Приштини. Од 1999. године у Новом Саду, где је завршио Гимназију „Јован Јовановић Змај“ и Правни факултет. У Покрету обнове Краљевине Србије од оснивања. Председник Месног одбора Нова Детелинара. Члан Савета за правна питања ПОКС.

Координатор за Расински округ
Зоран Радојевић

Рођен је 1971. године у Крушевцу. Средња стручна спрема, ради као приватни предузетник протеклих десет година. Отац двоје деце.

Регионални координатор за Југоисточну Србију
Владислав Смиљанић

Рођен у Књажевцу, 1949. године. По занимању доктор стоматологије, специјалиста стоматолошке протетике. Води приватну стоматолошку ординацију у Књажевцу од 1992. године. У политици  је активан од 1992. године, у два мандата је био одборник СО Књажевац. Ожењен, отац двоје одрасле деце.

Координатор за Браничевски и Подунавски округ
Небојша Момчиловић

Рођен 1967. године. Запослен у ЈКП „Водовод и канализација“ на радном месту електротехничар. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Зајечарски и Борски округ
Катарина Првуловић

Рођена у 1990. године у Књажевцу. Завршила је средњу туристичку школу, студент је основних струковних студија на „Мегатренд“ Универзитету у Зајечару. Завршила је обуку за друштвено одговорно предузетништво и обуку за задругарство и социјално предузетништво, а има и лиценцу неговатељице. Удата, мајка двоје деце.

Координатор за Нишавски округ
Саша Николић

Рођен 1965. године. Завршио Војну академију копнене војске, смер оклопних јединица. Ради као приватни предузетник, власник агенције за регистрацију и посредовање у промету возила у Нишу. Бивши спортиста и спортски директор ФК „Слобода“ из Ниша. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Топлички и Пчињски округ
Мирослав Пиљић

Рођен 1969. године. По образовању је матер стратешког менаџмента. У Покрету обнове Краљевине Србије члан је од оснивања. Председник је НО ГО НС и ОО Клиса, Нови Сад, као и повереник за Пчињски и Топлички округ. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Пећки и Призренски округ и место Штрпце (косовски округ)
Никола Крстић

Рођен 1978. године. Дипломирани правник. Осим Правног факултета, завршио је и Специјализоване студије новинарства, као и бројне међународне тренинге и обуке. Дугогодишње правничко и медијско искуство. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Косовскомитровачки округ
Мирко Глибо

Рођен 1979. године. у Косовској Митровици. Дипломирани правник, завршена Школа европских интеграција.

Координатор за Поморавски округ
Горан Јеличић

Рођен 1969. године. у Јагодини, доктор економије. Запослен у ЈП Електропривреда Србије, Београд од 1992. године. Секретар часописа Српска академска мисао, Београд. Председник УО и оснивач Маратона Јагодина. Бави се хуманитарним радом кроз Ротари клуб. Говори енглески језик. Објавио више научних радова у земљи и иностранству.

Координатор за Пиротски и Јабланички округ
Милош Тодосијевић

Рођен 1976. године у Нишу. Дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања, Универзитет у Нишу, тренутно запослен у Предшколској установи Чика Јова Змај у Пироту на пословима стручни сарадник за Физичку културу, од 2010 до 2016 године вршио функцију директора Предшколске установе Чика Јова Змај.

Члан ИО
Малиша Рајић

Рођен 1964. године у Страгарима. По занимању је трговачки менаџер. Политиком се бави 28 година, један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Председник Општинског одбора ПОКС у Страгарима, члан ГО ПОКС Крагујевац, члан Главног одбора странке. Одборник у Скупштини Града Крагујевца и члан Савета Месне заједнице Страгари. У протекле две деценије бележи успешне резултате на локалним изборима.