Покрет обнове Краљевине Србије поздравља одлуку покрајинске скупштине која је донела нацрт о утврђивању Дана АП Војводине, који би се свечано обележавао 25. новембра. Наши посланици гласаће за ову одлуку у Скупштини Војводине.

– Обележавање овог дана, када је на Великој скупштини у Новом Саду изгласано припајање Краљевини Србији, биће корак ближе нашем примарном циљу, обнови Краљевине Србије. Радује нас да су посланици покрајинске скупштине препознали значај овог датума, који је до сада маргинализован у српском друштву. Овим потезом одајемо пошту свим великанима који су се борили за јединство и живот у заједничкој земљи – изјавио је народни посланик и председник Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић.

Дана 25. новембра 1918. године, у хотелу „Гранд Мајер“ у Новом Саду, одржана је Велика скупштина на којој је једногласно изгласано припајање Војводине Краљевини Србији.  Краљевина Србија била је земља која је поштована у свету и сила победница Великог рата. Ми и данас желимо јаку Србију, модерну европску краљевину. Обележавање овог празника ће допринети буђењу свести о предностима које доноси промена друштвеног уређења и отварање врата даљем просперитету Србије и обнови краљевине.