О нама

ОСНИВАЊЕ И КРАТАК ИСТОРИЈАТ

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) је једина аутентична, респектабилна монархистичка странка у модерној Србији.

На Оснивачкој скупштини у Београду, 3. јуна 2017. године, усвојен је Оснивачки акт, Програм и Статут странке, а за заступника ПОКС-а именован је господин Жика Гојковић.

Више од 12.000 грађана за само седам дана, подржало је својим потписом оснивање нашег покрета, показујући тако уверење да ћемо се свом снагом, вољом и срцем, борити за обнову уставне, демократске, парламентарне, Краљевине Србије, на челу са династијом Карађорђевић.

Покрет обнове Краљевине Србије је основан 18. јуна 2017.године, а регистрован Решењем од 12. јула 2017.године у Београду, којим је и званично потврђено да је ПОКС постао регистрована политичка странка у Србији.
Велика изборна скупштина ПОКС одржана је 15. октобра 2017. године у Центру „Сава“ у Београду.

Поздравни говор је одржао академик Матија Бећковић.
На изборној скупштини је изабрано руководство странке, а за председника Жика Гојковић.

ШИРЕЊЕ И ОМАСОВЉАВАЊЕ

Оснивањем више од 50 градских и општинских одбора широм Србије већ током првих пар месеци постојања и рада, наш покрет је постао надолазећа политичка снага.
Данас, Покрет обнове Краљевине Србије представља најмлађу у нашој земљи, али моћну и масовну политичку организацију, са 147 одбора и повереништава у градовима и општинама широм наше отаџбине и дијаспоре.

Наша странка је заступљена са посланицима у Народној скупштини, Скупштини Војводине, као и 27 одборника у 16 локалних самоуправа у целој Србији, од Сомбора до Прокупља.

Наши активисти су већ скоро три године на терену и међу својим народом, промовишући идеју која уједињује све монархисте – обнову Краљевине Србије. Само током 2020. године, ПОКС је наступио на преко 2.000 штандова у градовима и општинама Србије.

Са 19 хиљада чланова и више од 102 хиљаде сигурних гласача, Покрет обнове Краљевине Србије има озбиљан капацитет, али и политички потенцијал, који експоненцијално расте из дана у дан.

ОСНОВНИ ЦИЉЕВИ

Основни циљеви Покрета обнове Краљевине Србије су обновa Краљевине Србије, очување и неговање породице и породичних вредности, децентрализација и равномеран развој свих делова Србије, подстицај развоја пољопривреде као главне граде привреде, исправљање свих неправди комунистичке власте у прошлости, укључујући и враћање неправедно одузете имовине свим грађанима после Другог светског рата, одбрана суверенитета над Косовом и Метохијом и очување Републике Српске, као и стицање услова за уједињење свих српских земаља, очување културне баштине српског народа и заштита употребе ћириличног писма, развој малих и средњих предузећа, забрана развоја 5Г мрежа и малих хидроелектеана на штету наших река, отварање досијеа служби државне безбедности. Против смо уласка Србије у НАТО, а за војну неутралност и ближе односе са Русијом.