Поводом расписивања локалних избора за 28. март 2021.године, у Косјерићу и Зајечару,  Демократска странка Србије (ДСС) и Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће на њих изаћи у коалицији, са заједничком листом кандидата за одборнике.

У Прешеву ПОКС и ДСС позивају Србе на јединство, а све српске странке да изађу са једном изборном листом и тако спрече апсолутну доминацију албанских партија у тој општини.

Изборна листа у Косјерићу ће се звати : НАДА за Косјерић – НАЦИОНАЛНО ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА – Демократска странка Србије (ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС)

Изборна листа у Зајечару ће се звати : НАДА за Зајечар – НАЦИОНАЛНО ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Демократска странка Србије (ДСС)

„На локалним изборима у Косјерићу и Зајечару очекујем друго место за НАДУ и двоцифрен резултат. Очекујем да ће нас грађани препознати као озбиљну алтернативу власти, јер имамо конкретан програм и људе који могу да га спроведу“ – поручио је овом приликом председник ДСС,  др Милош Јовановић.

„Народ Косјерића и Зајечара је традиционално био патриотски оријентисан, за краља и отаџбину и дубоко сам уверен да ће монархисти из ових места подржати нашу заједничку листу. Ови избори су велика шанса да докажемо да имамо потенцијала и снаге да изведемо суштинске промене система у држави, који гуши наше друштво већ деценијама“ – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

У Београду,

9. фебруара 2021.