Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива власт да коначно, након седамнаест година, реши убиство гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића које се догодило у војном објекту на Топчидеру у Београду.

„Два млада српска војника су убијена пре 17 година, а још увек се њихово убиство заташкава. Тражимо да истина изаћи на видело, не само да би породица добила задовољење правде, већ и да би смо показали да имамо озбиљну државу која се брине о сваком свом војнику. Ми јесмо за обавезно служење војног рока, али и за то да нам војници буду безбедни и највећа вредност, а не да постану жртве и да никога није брига за њихове животе. Убиство гардиста није било случајно и постоје скривена документација о томе, која се држе у тајности. Шта год да је прави разлог њиховог убиства, прошло је довољно времена да се истина чује.

Управо због оваквих и сличних злочина ми годинама тражимо отварање досијеа наших служби безбедности, а који не задиру у безбедност и сигурност државе. Народ треба да зна истину о томе ко је све умешан у убиства, али и отимачину српске привреде и њених ресурса од Другог светског рата на овамо. Знамо да се многи плаше онога шта се у њима налази, али имамо наду и искрено верујемо да ћемо у тој борби за истину сигурно победити“, изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.