Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да одбије све предлоге Статута Заједнице српских општина који нису у складу са оним што је договорено у Бриселском споразуму, као што је био задњи предлог немачке невладине организације.

„Предлог Статута немачке НВО „Фридрих Еберт“ је још један покушај албанских лобиста да обесмисле постигнуте споразуме и избегну формирање Заједнице српских општина на договорени начин. Позивамо Владу Србије да не наседа на могуће притиске, јер је у питању најзначајнији национални интерес и опстанак нашег народа на Косову и Метохији“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Било би неозбиљно чак и помислити да немачка невладина организација има добру намеру и да жели да помогне Србији. Приштинским сецесионистима су и међународни представници јасно ставили до знања да морају да формирају ЗСО по Бриселском споразуму и наша Влада не сме никакве уступке да прави по том питању“ – додао је Михаиловић.