Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је сада свима јасно да је сукоб Драгана Ђиласа и Александра Вучића све време био планиран и изрежиран да би се одиграла улога у корист запада и представа пред народом, како је и власт и опозиција за прихватање ултиматума у виду срамног споразума о предаји Косова и Метохије Албанцима.

„Подршка Драгана Ђиласа Вучићевом противуставном прихватању граница, пасоша и територијалног интегритета тзв. Републике Косово нас нимало не изненађује. Савез Драгана Ђиласа и Александра Вучића био је очекиван и тек сада је изашао на видело“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Странке Драгана Ђиласа и Александра Вучића су постали политички близанци, истих политичких уверења, али и истих заједничких ‘пријатеља’ из НАТО пакта и ЕУ и то је сада свима јасно. Без обзира на то, народ неће дозволити да буде изманипулисан и да прихвати ултиматум и предају Косова и Метохије у замену за улазак у ЕУ која нас и неће“ – додао је Михаиловић.