Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је после јучерашње рунде разговора Србије са албанским сецесионистима у Бриселу јасно да никаквих преговора нема и да се од наше државе захтева само да безусловно капитулира.

„Као и небројано пута до сада и јуче се потврдило да су разговори Србије са албанским сецесионистима обична фарса, јер изасланик Куртија тврди да први пут чује за ЗСО, а европски преговарач Мирослав Лајчак захтева да се разговара о даљој примени Споразума и Анекса имплементације. Јасно је да је усмено прихватање таквог оквира било грешка са катастрофалним последицама и да тај споразум осим што је противуставан, не може ништа добро донети ни Србима са Косова ни Србији, а штете су велике већ сада. Без оклевања је потребно у Скупштини повући сагласност на даље учешће представника Србије у таквим разговорима“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

„Јединство у одбрани националних интереса могуће је постићи само одлуком о прекиду учешћа у даљим разговорима о примени споразума из фебруара и његовог анекса из марта. Ако власт није имала до сада, сада за то има и формалне разлоге, јер је јасно да сецесионисте не занима да испуне чак ни ту једну једину обавезу коју имају, око формирања ЗСО“ – додао је Михаиловић.