После јучерашње седнице Покрајинског одбора СПО за Војводину, одржане су и седнице  општинских одбора у Кули, Лапову, Темерину, Убу, Бечеју, Сомбору, Бабушници и Зрењанину, на којима су једногласно прихваћени закључци Покрајинског одбора.Oви одбори траже:

1.    Да се од председника странке захтева хитно сазивање седнице Главног одбора СПО у року од 7 дана, на којој би се расправљало о стању у странци и писму које је потписало 42 функционера СПО широм Србије и упутило, председнику Вуку Драшковићу, незадовољни његовим иступима у јавности који не представљају званичне ставове странке и њених органа, нити су утемељени у програму СПО, као и због његовог начина вођења странке.

2.    Да се на седници Главног одбора СПО расправља о предлогу Покрајинског одбора и 42 функционера странке широм Србије, да се Вук Драшковић изабере за почасног председника СПО, а да заменик председника СПО, у складу са Статутом СПО, води странку до страначког конгреса, односно Сабора, на којем ће се изабрати нови председник.

Сматрамо штетним наступе Вука Драшковића у јавности усмерене против Српске православне цркве, упорним потенцирањем питања колективне кривице на страни српског народа за ратне злочине у ратовима на територији бивше Југославије, као и о потреби денацификације Срба, узимајући као пример Немце после Другог светског рата. Такође, изношењем ставова који одступају од званичне политике Републике Србије према Косову и Метохији, а у исто време одустајањем од основног страначког начела обнове Краљевине Србије, као и занемаривање улоге Равногорског покрета у условима када је цела Србија постала свесна његовог историјског значаја.

У наредним данима и остали одбори СПО у Србији расправљаће о закључцима Покрајинског одбора и захтеву за сазивање седнице Главног одбора Српског покрета обнове. До сада се ниједан општински одбор није негативно изјаснио о закључцима Покрајинског одбора.