Поводом оглашавања Градског одбора Демократске странке у Новом Саду, који је критиковао нову Одлуку о мрежи предшколских установа, Одборничка група Покрет обнове Краљевине Србије подсећа ДС да је одлука о подели „Радосног детињства“ донесена јер нас на њу обавезује Закон о предшколским установама који је донет још 2010. године, у време када је ДС владала Србијом.

Стога немамо никакву сумњу да поменути закон није добар, а разлог зашто он није био примењен на време јасно показује да није било политичке воље са њиховим тадашњим коалиционим партнером који је управљао новосадском предшколском установом и који је ту установу довео до руба пропасти.

Чуди нас критика на рачун одлуке о бољем функционисању вртића у Новом Саду, с обзиром на то да је ДС била и аутор закона и иницијатор да се ова установа подели на више јединица. Интересантно је и то да је пројекат изградње Централне кухиње, који такође критикују, започет у периоду када је ДС руководила свим нивоима власти те да је, примера ради, само за једну портирницу извојено тада преко 10 хиљада евра. Позивамо демократе да нам објасне где је тај новац завршио.

Оно што јесте истина је да се администрација у „Радосном детињству“ неће повећавати, да неће бити додатног оптерећења на буџет Града Новог Сада, нити на џепове родитеља. Будуће запошљавање могуће је искључиво у случају повећавања броја група, али, с обзиром на то да је на снази забрана запошљавања у јавном сектору, о томе се одлука доноси на републичком нивоу.

Субвенционисање приватних вртића је модел који су од Новог Сада „преписали“ и други градови у Србији, у првом реду Београд, а циљ је искључиво да сва наша деца буду уписана под једнаким условима у вртиће и да се новосадским родитељима помогне на најбољи могући начин. Они који брину о деци – они раде. Они који критикују без правих аргумената – говоре само о себи.