Министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Бранко Ружић, потписао је Решење о регистрацији Покрета обнове Краљевине Србије и на тај начин ПОКС је и званично постао регистрована политичка странка у Србији.

Законски заступник Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић, изразио је задовољство због брзог оснивања и регистрације странке. – Изузетно ми је драго што могу да Вас обавестим да је ресорни министар потписао решење о регистрацији ПОКС, а то се десило пре свега захваљујући беспрекорној документацији и великом труду који су уложили наши симпатизери и чланови. Лепа симболика је што се то десило баш 17. јула, на рођендан Њ.К.В. Александра Карађорђевића – изјавио је Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије расте из дана у дан, а широм Србије и дијаспоре јављају нам се људи са жељом да се учлане и помогну да будемо још јачи. Ово је само још један доказ да праве идеје увек нађу свој пут!

Покрет обнове Краљевине Србије наставиће вредно да ради на омасовљавању странке и борби за начела и принципе због којих је основан, а то су, пре свега, поновно успостављање Краљевине Србије, враћање породичних, традиционалних и културних вредности српског народа, јачање пољопривреде и српског сељака, као основног стуба развоја привреде Србије и остваривање бољих услова за живот свих наших грађана.

Наша странка се залаже за исправљање свих неправди комунистичких власти у прошлости, укључујући и враћање неправедно одузете имовине свим грађанима после Другог светског рата и отварање досијеа служби државне безбедности. Без расветљавања прошлости нема правог напретка и развоја у будућности.

С вером у Бога, за Краља и отаџбину!