Делегација Покрета обнове краљевине Србије, на челу са заступником странке Жиком Гојковићем, данас је била у званичној посети у Патријаршији Српске православне цркве.

Том приликом је Преосвећеном владики Антонију, Викару Његове Светости патријарха српског Господина Иринеја, представљен кључни део програма ПОКС, који се односи на поштовање српске православне цркве и враћање традицији и породичним вредностима, као темељу обнове српског друштва.

Владика Антоније том приликом је пренео благослов српског патријарха Покрету обнове Краљевине Србије. – Искрено се радујемо што се велики број наших грађана одазвао Вашем позиву и жели да држава Србија буде монархија. Ми то поздрављамо и увек подржавамо вољу народа. Што више људи стреми према томе и жели краљевину, брже ће бити достигнут наш заједнички и свеопшти циљ. Ми као црква у оквиру својих могућности желимо да Вам помогнемо молитвом и благословом божијим, а све остало је у божијим и вашим рукама – истакао је Викар Његове Светости патријарха српског.

Према речима заступника ПОКС, Жике Гојковића, данашњи дан за нашу странку је у духовном смислу најзначајнији, јер је добијањем благослова Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја Покрет обнове Краљевине Србије доживео својеврсно духовно крштење. – Од данас смо духовно окрепљени, оснажени и сигурно ће нам бити далеко лакше да остваримо наш првенствени циљ, а то је обнова Краљевине Србије – истакао је Гојковић.

У делегацији ПОКС-а били су Бранка Бежанов, Жика Гојковић, Мирко Чикириз, Ненад Томашевић, Горан Иванчевић, Душко Радосављевић, Бранко Вукајловић и Предраг Пантић.

Покрет обнове Краљевине Србије захваљује се његовом преосвештенству, Патријарху српском господину Иринеју на пријему и подршци за циљеве и програм који заступамо. С поносом због подршке Српске православне цркве убудуће настављамо свој рад.

С вером у Бога, за Краља и отаџбину!