– Саборност, разум и свест свих актера политичке сцене, и враћање Краљевине Србије, може да убрза решење опстанка и опоравка наше нације – наводи лидер Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић. – Од настанка вишестраначја у Србији, све странке које су имале национални предзнак, углавном су банализовале националну идеју и самим тим замагљивале националну свест народа – објашњава Гојковић и додаје:

Демагогија, популизам, поједностављена решења и тумачење истих, па чак и коришћење изјава српског Патријарха у дневнополитичке сврхе, постала су крајње дегутантна и непримерена. СПЦ је најстарија институција која ужива највеће поверење нашег народа, а поруке Његове Светости су идеја водиља и путоказ.
Али господа из готово свих такозваних националних странака заборављају једну чињеницу, а то је да је Србија све до појаве комунизма била краљевина и да су круна и црква били у апсолутном сагласју по питању опстанка и будућности нације.

Сви смо свесни непроцењивог културног и духовног блага на светој српској земљи Косову и Метохији.
Свесни смо такође, да припадамо породици европских народа, као и да имамо најдубље духовне и историјске везе са пријатељском Русијом.
Али, на жалост, свесни смо и чињенице, да данас на Косову живи десет пута више Албанаца него Срба. Зато је основно начело нашег ПОКС-а, безусловна интеграција Србије у све цивилизацијске токове Европе и света.

Најкраћи и најбржи пут до тог циља је у договору са најутицајнијим и најстабилнијијим земљама Европе, а то су углавном краљевине.

За почетак, да би неко уопште уважио наше мишљење и да би били део тог најелитнијег дела Европе, а самим тим и убрзали решење овог комплексног питања, нашој Србији морамо вратити њено крштено име, а то је Краљевина Србија.

Верујући у оно за шта се боримо свим срцем и душом, спремни смо да се одазовемо на позив председника Вучића у вези са тражењем решења опстанка и опоравка наше нације, а у складу са нашим основним програмским начелима.

Такође, позивамо све актере политичке сцене на саборност, разум и свест, да у тешким и историјски сложеним временима од Отаџбине не тражимо ништа, већ да за њу дамо све…јер овде више нису важне наше политике и политички поени, већ наша деца и покољења која долазе.