На скупштини Градског одбора ПОКС у Зрењанину, гласовима 70 одсто чланова за председника тог одбора једногласно је изабран Љубомир Станисављев.

Од 315 чланова са правом гласа, на гласање је изашло њих 215, колико је и указало поверење Станисављеву.

Љубомир Станисављев је рођен 17. јула 1977. године у Зрењанину. Основну школу „Жарко Зрењанин“ и Средњу електротехничку и грађевинску школу „Никола Тесла“ завршио је у родном граду. Звање инжењера технологије стекао је на специјалистичким студијама на Новосадском универзитету. Тренутно завршава мастер студије економије у Београду.

Током каријере радио је за америчку компанију „Филип Морис“ на месту менаџера продаје, а потом и за компанију „Кока Кола“, на месту менаџера продаје. Прошао је најбоље обуке и усавршавања у приватном сектору.

За заменика председника Скупштине Града Зрењанина биран је 2012. године. На месту заменика Покрајинског секретара за спорт и омладину у Влади Војводине изабран је у јулу 2016. године. Ту функцију обавља и данас. Председник је Комисије за родну равноправност Града Зрењанина (2012-2017), члан Комисије за инвалидна лица и приступачност Града Зрењанина, а од 2013. године члан је сталне групе у Сталној конференцији градова и општина (СКГО). Учествовао је у писању и доношењу новог Закона о спорту.

Говори енглески језик. Ожењен је, супруга Сара и син Дамјан.