Покрету обнове Краљевине Србије приступио је цео Општински одбор Нове Србије из Ивањице са свих 6 одборника у Скупштини општине Ивањица. О томе су представнике медија данас у Крагујевцу обавестили Рацо Секулић, сада већ бивши председник ОО НС Ивањица и Мирко Чикириз, један од оснивача ПОКС-а и председник одбора у Крагујевцу.

Рацо Секулић је истакао да је његова сарадња са бившом странком била коректна али да је он убеђени монархиста и да је „природно да приступи странци која баштини идеологију и политички програм који су његов и живот и политика.“ У покрету обнове Краљевине Србије, како је истакао, препознао је и квалитетне људе и добру атмосферу, па је мишљења да ће све то допринети томе да Покрет обнове Краљевине Србије настави да се развија на најбољи могући начин јер је то странка коју је Србија чекала 72 године и која има ретку привилегију и одговорност да промовише интересе Краљевине Србије и рехабилитује и реафирмише тековине Равногорског покрета.

У свом обраћању Мирко Чикириз је истакао да је ово велики дан за Покрет обнове Краљевине Србије, јер смо добили велико појачање баш из Ивањице, родног места вође Равногорског покрета, Драже Михаиловића.

– Рацо Секулић је угледан и квалитетан човек који је око себе окупио њему сличне људе којима је монархија на срцу – навео је Чикириз и истакао да је ово само почетак великих појачања. – Покрету обнове Краљевине Србије у наредним данима ће приступити велики број важних људи, који у нашој странци препознају политику која обележава њихове животе и људе који се политиком не баве због лукративних разлога.