Покрет обнове Краљевине Србије најоштрије осуђује позив Сулејмана Угљанина председника Бошњачког националног вијећа у којем је позвао Владу Србије и Европску Унију да утврде датум расписивања избора за органе Санџака, као и увредљиве речи на рачун Срба, називајући их “фашистичким пијунима“ и “ четницима који желе да протерају све што им је Русија наредила. Сматрамо да је позив на повлачење српске полиције, војске, тајних служби и правосудних органа са територије Санџака, позив на сепаратизам и дестабилизацију Србије.

Овакви радикални ставови не воде нигде, осим у оружани сукоб и призивање рата, истакао је Жика Гојковић, председник Покрета обнове Краљевине Србије.

Држава мора да се бори против сваког вида екстремизма и насиља, а за овакве изјаве свака демократска држава има права да позове на одговорност сваког ко изговори овакве речи, као и оног ко изјавама подстиче нарушавање територијалног интегритета Србије. Вођени том идејом,  апелујемо на све политичке чиниоце у Србији да не употребљавају говор мржње и провокације.