У фебруару, 1942. године, Комунистичка партија Југославије издала је наредбу црногорским комунистима да побију читаве породице, мушкарце, жене и децу, из племена Васојевића, јер су – „Велики Срби“.

Ова наредба забележена је кроз документ са ознаком „строго поверљиво“, који у целости цитирамо у наставку и прилажемо кроз фотографију документа.

Наредба КПЈ за Црну Гору, 5.2.1942. год. Строго пов.

Наређујемо командантима и политичким комесарима са подручја: Колашина, Мојковца, Берана, Бијелог Поља и Андријевице, да одмах без размишљања или тражења неких додатних обавјештења под хитно организују напад на васојевићко племе јер су они велики-Срби.

Њих треба најстрожије казнити тако убијајући све редом, све за кога се зна да није за нашу идеологију. Не руководећи се на пол и старост, жене и дјецу, не питајући никога за кривце. Куће конфисковати, а потом запалити, стоку конфисковати.

Уколико би неко од партизанских војника покушао да не поступи по овој наредби, команданти имају такве на лицу мјеста стријељати.

Приликом напада на Васојевиће партизанска војска мора добро водити рачуна, да не дође до сукоба између њих и окупаторске војске, коју наше партизанске јединице не смију да нападају, придржавајући се строго наредбе Врховне команде издате 21. 12. 1941 године, а с којом су упознати сви наши команданти и политички комесари и повјереници.

Ову наредбу издаје руководство КПЈ за Црну Гору, Боку и Санџак.

Владо Мартиновић – Бајица
Милован Ђилас

Због овог документа, који је само кап у мору комунистичких злочина, инсистирамо на отварању досијеа у Србији, као што се то десило у свим државама Источне Европе. Жртве и њихови потомци морају да нађу свој мир, а наши грађани да сазнају истину о жртвама комунистичког злочина у току и нарочито после Другог светског рата.

Сазрело је време за то, после дугих 75 година сакривања истине.

Покрет обнове Краљевине Србије