Следеће године навршава се 100 година од стварања Краљевине СХС и победе у Великом рату. Период када је наша земља била краљевина био је период највећег процвата српске државе. Због тога Покрет обнове Краљевине Србије покреће иницијативу за постављање споменика Краљу Петру и Краљу Александру Карађорђевићу.

– Краљ Петар 1. у народу познат и као „Чика Пера“ и „Краљ ослободилац“ и његов син, Краљ Александар Карађорђевић, били су владари који су утемељили модерну српску државу. Учинили су много за стварање демократије у нашем друштву и да Србија буде поштована у целом свету. Петар Карађорђевић ослободио је Косово и Метохију, Стару Србију односно Рашку област и целу данашњу Македонију и тиме је двоструко проширио територију Србије. Ово није само наш, него и глас великог дела српског народа, који поштује своју историју и традицију. Сматрамо да је стогодишњица од историјске победе у Првом светском рату прави тренутак да им коначно одамо признање какво заслужују – истакао је председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић.

Председник ПОКС-а покренуо је ову иницијативу на седници Скупштине Србије, на којој је питао и министарку правде Нелу Кубуровић због чега је укинут рад Комисије за откривање тајних гробница у Србији. – Сви грађани који су невини стрељани након 1945. године, без судске пресуде, из чисто идеолошких разлога, заслужују правду – истакао је Гојковић, напомињући да неће бити правог националног помирења док се не исправи макар део историјске неправде и не подигне споменик свим жртвама комунистичког терора.