На седници Главног одбора Покрета обнове Краљевине Србије одлучено је да ће наша странка изаћи самостално на изборе за Скупштину Града Београда.

ПОКС се неће скривати иза великих странака и учествовати на изборима у оквиру непринципијелних коалиција само да би се дочепали мандата и функција. Ми смо донели врло храбру и принципијелну одлуку да изађемо на изборе самостално и да видимо колику подршку гласача има наш програм и наши људи. Захваљујући нама, први пут после 72 године на гласачком листу појавиће се назив Краљевина Србија. Гласачи у Београду имаће прилику да гласају за странку која се залазе за њену обнову. Носилац наше изборне листе биће угледна, врло позната нестраначка личност, а кандидати за одборнике ће чинити потпуно нови, већином млади, образовани људи, неукаљаног образа, са јасном визијом како треба да се развија наша престоница. Намерно кажем престоница, јер Београд не треба да буде само главни град као што је данас, него заиста престоница у којој живи крунисани краљ Србије – изјавио је овим поводом народни посланик Жика Гојковић, председник Покрета обнове Краљевине Србије.

ПОКС ће о свом програму за Београд, кандидатима за одборнике и носиоцу изборне листе упознати јавност првог дана након расписивања локалних избора у Београду.