Покрет обнове Краљевине Србије изабрао је данас у Новом Саду руководство Покрајинског одбора ПОКС за Војводину.

За председника је изабран Дејан Михаљица из Темерина, посланик у Скупштини АП Војводине. За потпредседнике Покрајинског одбора ПОКС за Војводину изабрани су Љубомир Станисављев из Зрењанина, заменик секретара за спорт и омладину у Влади АП Војводине, др Саша Стевановић из Новог Сада, помоћник секретара за пољопривреду у Влади АП Војводине и Ненад Трбовић из Куле, посланик у Скупштини АП Војводине. За председника Извршног одбора Покрајинског одбора ПОКС за Војводину изабран је Владислав Живановић из Сомбора.

На конститутивној седници Покрајинског одбора ПОКС за Војводину, на којој су били представници 41 градског и општинског одбора из Војводине, присустовао је и председник странке, народни посланик у Скупштини Србије, Жика Гојковић, који је тим поводом изјавио:

– Под Карађорђевићима смо извојевали пре тачно 99 година велику победу заједно са моћним савезницима, присајединили Војводину Краљевини Србији и тако испунили вековни сан војвођанских Срба, да живе у својој отаџбини. Данас, нажалост, Војводина није више најразвијенији део Србије, као што је била за време краљевине, док је била Дунавска бановина са седиштем у Новом Саду, када је доживела највећи економски процват. Покрет обнове Краљевине Србије жели Србију која је децентрализована по моделу земаља Европске уније, у којима се не слива сав новац у централну касу, него се највећи део троши тамо где настане, у регијама, покрајинама, градовима и општинама. Наши посланици у скупштинама Србије и Војводине, снажно ће се борити да држава Србија у сваком моменту поштује уставом загарантована права Војводине, али исто тако и против сепаратистичких тежњи појединих странака у Војводини.