Председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић оштро је осудио изјаву Бакира Изетбеговића да у последњем рату није било етничког чишћења Срба и најавио да ће, у случају да Изетбеговић настави с таквом реториком, предложити у Скупштини Србије да бошњачки члан Председништва БиХ буде проглашен непожељном особом за посете Србији.

Осврћући се на најновију провокацију бошњачког члана Председништва Босне и Херцеговине, Бакира Изетбеговића, који је изјавио да у последњем рату није било етничког чишћења Срба и да су сарајевски Срби протерани из тог града од стране српске војске, Гојковић је изјавио да би Бакир Изетбеговић требало да објасни, ако није било етничког чишћења, како су Срби у Сарајеву и у другим деловима Федерације Босне и Херцеговине постали статистичка грешка у попису становништва, а некада их је било више од 25 одсто.

– Одакле десетине хиљада гробова са српским презименима из периода рата и више стотина хиљада избеглица из тих крајева, који данас живе у Србији и сведоче о страшним злочинима и етничком чишћењу територија на којима су Срби вековима живели? Ово је само једна у низу његових изјава које буде духове рата у Босни и Херцеговини и изазива гнев код оних који су изгубили најмилије и чије су ране у срцима још свеже. Овакве изјаве свакако нису пут за помирење три народа у Босни и Херцеговини, које је неопходно да би се успоставио трајан мир на простору Балкана. Ако настави са оваквим изјавама предложићу Скупштини Србије да Изетбеговић буде проглашен непожељном особом за посете држави Србији – изјавио је Гојковић.