Први на листи Покрета обнове Краљевине Србије на локалним изборима у српској престоници, биће искусни политичар и монархиста, Војислав Михаиловић.

Михаиловић је истакао да се прикључио ПОКС-у јер промовише идеју и програм који су суштина његовог бављења политиком. – Покрет обнове Краљевине Србије је странка десног центра, попут значајних и великих народних странака у Европи. Окупљамо се око основних идеја – вере, породице као основне ћелије друштва, тржишне привреде и социјалне правде. Верујем у ову идеју и у људе којима сам се прикључио, а који су у стању да морално и одговорно обављају послове који су пред њима – навео је Михаиловић, који је био градоначелник главног града Србије, са великим успехом и у најтеже могуће време, 1999. године, када је српска престоница бомбардована.

Уз Михаиловића, данас је у просторијама ПОКС у Београду представљен и носилац листе, Предраг Марковић. – Прихватио сам предлог да се, као нестраначка личност, ангажујем на листи ПОКС-а јер хоћу да помогнем да се заврши један посао који сам одавно започео. Ова листа гарантује две ствари, прва је спој младости и искуства, а друга је да ће људи који се кандидују доследно заступати идеју за коју се залажу сви они који знају чињенице и историју наше земље. Београд је први корак. На овим изборима грађани ће схватити да после 73 године могу да заокруже листу која у себи садржи име Краљевине Србије, а то је најважније – изјавио је Предраг Марковић, некадашњи председник Скупштине Србије, за време чијег мандата је Србија поново добила грб, заставу и химну.

Председник Покрета обнове Краљевине Србије и народни посланик, Жика Гојковић, нагласио је да ПОКС-у нико ништа није помогао и да „ником не дугујемо ништа“. – Иако смо врло млада странка, свакодневно нам прилазе и појединци и разна удружења. Јуче смо имали значајно појачање, јер нам је приступио Клуб Mонархиста. Наша странка ће тек да расте, јер наш народ препознаје идеју обнове монархије – рекао је Гојковић, уз напомену да ће ПОКС у будућности сарађивати искључиво са оним странкама које нам могу омогућити да се наш програм и идеје развијају. – Учешћем на београдским изборима, ПОКС полаже камен темељац обнове Краљевине Србије. Ту част и привилегију дарујемо Београђанима – додао је председник нашег покрета.

Покрет обнове Краљевине Србије у понедељак почиње прикупљање потписа за листу за изборе у Београду, која ће бити предата у законском року.

С вером у Бога, за Краља и Отаџбину!