Председник Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић, свим ђацима, родитељима и наставницима честита школску славу, Светог Саву.

– Химна Светом Сави настала је 1735. године у фрушкогорском манастиру Кувеждин, који су усташе и фашисти разорили, а партизани оскрнавили током Другог светског рата. Обнова је почела 1997, али је завршена тек 2012. године, одлучношћу тадашњег министра културе, Предрага Марковића – истиче с поносом Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије је поносан што је носилац изборне листе за Скупштину Београда, управо човек који је доказао да уме да обнавља и завршава започето. За обнову манастира Кувеждин и помоћ у обнови фрушкогорских манастира, Предраг Марковић је од епископа Сремске епархије, Василија, одликован највишим орденом Светог Арсенија Сремца, ученика и наследника Светог Саве на трону Српске православне цркве.

У краљевини Србији, манастир Кувеждин је достигао толики утицај, да је као свој метох преузео и манастир Ваведење, један од најлепших манастира Београда.

Свети Сава се као школска слава прославља од 1812, у Земуну, а у целој Србији од 1840. године.