Покрет обнове Краљевине Србије најоштрије осуђује најновију изјаву министарке спољних послова Хрватске, Марије Пејчиновић Бурић.

Бурићева је навела да је „Србија земља која је рехабилитовала  Драгољуба Михаиловића, једног од највећих ратних злочинаца из другог светског рата“.

Званична Хрватска нема аргумената за одбрану своје фашистичке прошлости. Због тога прибегава изједначавању усташтва са припадницима Југословенске војске у Отаџбини и генерала Драгољуба Драже Михаиловића. Недопустиво је да било ко ставља знак једнакости између Анте Павелића и генерала Михаиловића. Павелић и НДХ били су продужена рука Хитлеровог Трећег рајха. Генерал Михаиловић један је од првих бораца против нацизма у окупираној Европи. То је најодликованији српски официр и човек чијој храбрости су се дивили државници широм света – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС-а.

Михаиловић је постхумно одликован америчком легијом заслуга првог степена, од америчког председника Харија Трумана. Француски Ратни крст доделио му је лично Шарл де Гол, један од оснивача Европске Уније – закључио је Гојковић.

Држава Хрватска, као чланица ЕУ, уколико жели помирење народа на Балкану, требало би да се одрекне усташке прошлости и осуди злочине НДХ. Уместо тога, Хрватска покушава да изједначи оно што се једначити не може.