Покрет обнове Краљевине Србије разуме људскост и емоције, али осуђује изјаву глумца и, однедавно, политичког активисте Сергеја Трифуновића, који је јавно написао да „Србију треба бомбардовати једном годишње“.

– Колико год да сте против власти у једној земљи, не можете њеном народу желети зло. Током НАТО агресије 1999. године, многи наши суграђани остали су без својих вољених. Страшно је да се један еминентан уметник бави деструктивном политиком, он би требало да буде узор младима – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик председник Покрета обнове Краљевине Србије.

У НАТО бомбардовању на територији Савезне Републике Југославије погинуло је више од 2.500 цивила, а 6.000 је рањено. Материјална штета се процењује на више од 100 милијарди долара. Бомбардовање није погодило оног коме је било намењено према речима политичара са запада, а то је Слободан Милошевић. Погодило је искључиво народ у Србији.

Апелујемо на све уметнике и друге јавне личности да се не играју са оваквим, непромишљеним, изјавама и да се на други начин залажу за добробит друштва.