Градска изборна комисија у Београду прогласила је данас Листу „Предраг Марковић – Покрет обнове Краљевине Србије“, која ће бити под бројем 14 на локалним изборима у српској престоници.

Подсећамо, ГИК није одмах прихватила листу „Предраг Марковић – Покрет обнове Краљевине Србије“ искључиво због једног документа. Реч је о држављанству господина Предрага Марковића – и то не зато што држављанство не постоји, него зато што није „млађе“ од 6 месеци. Тај недостатак је одмах отклоњен, а званично је утврђено да су сви предати документи валидни и исправни.

– Листа ПОКС је проглашена и званично и Београђани ће тако, на локалним изборима, моћи после 73 године да гласају за листу која у свом називу има Краљевину Србију. А колико је то важно, можемо да видимо на примерима готово свакодневно. Јуче смо имали прилике да видимо какав однос би имале најзначајније светске силе да је Србија краљевина. Оно што није пошло за руком многим државницима широм света, пошло је већ трећи пут Краљевској породици Карађорђевић, која је јучерашњи дан провела у дружењу са председником САД Доналдом Трампом и његовом супругом Меланијом, у Палм Бичу, у пријатељској атмосфери. Као што је Србија била поштована у целом свету и подржавана од најмоћнијих савезника тог времена – САД, Русије, Француске и Велике Британије – тако ће поново бити, када се врати својим коренима и времену када је низала победу за победом, а то је било када је била краљевина – изјавио је народни посланик и председник ПОКС-а Жика Гојковић.