На данашњи дан се навршава 19 година од почетка бомбардовања Савезне Републике Југославије. За злочине нанете српском народу и држави, ни након две деценије нико није одговарао.

Покрет обнове Краљевине Србије осуђује стравичне злочине против човечности који су обележили српску историју на прагу два века. Напади започети 24. марта 1999. године, однели су око 2.500 људских жртава, већином цивила и тешко оштетили националну привреду, инфраструктуру, здравствени и образовни систем и културну баштину. Србија још сноси стравичне последице и није се опоравила од тих губитака.

Избијањем ратног стања које је уследило поводом неуспешних преговора о кризи на Косову, проблем је попримио још веће размере и до данас није решен, а једину штету претрпео је српски народ. Косово је од доласка ,,мировних снага“ остало без 230.000 Срба који су напустили своја вековна огњишта.

– Позивамо Међународни суд, да одговорне за невине људске жртве и неповратне губитке нанете Србији овим ратом, изведу пред лице правде, да одговарају за злочине које су починили. Уместо што се поједини политичари данас баве подизањем споменика Слободану Милошевићу, икони трагичног времена, одговорном за стање у ком се нашла земља, могли би за промену да се посвете обнављању разрушене Србије и не вређају оне који живе у болним сећањима на ближње, изгубљене у рату 1999. године – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.