Представници Покрета обнове Краљевине Србије на челу са председником и народним послаником Жиком Гојковићем у својству госта присуствоваће 20. априла оснивању Заједнице српских општина које су најавили представници косовских Срба.

На овај начин показаћемо солидарност са народом на Косову и Метохији, а позивамо и све друге странке у Србији да пошаљу своје представнике 20. априла на Косово.

Гојковић: Време је за саборност

– Није време за страначке размирице и разлике, него за саборност. И не само време, него можда и последња прилика за то – истакао је Гојковић. Одлука о формирању Заједнице српских општина није донета једнострано, како албански политичари то покушавају да представе. Реч је о обавези која је договорена Бриселским споразумом, под патронатом Европске уније.

На најаву албанских челника да ће „похапсити све који у томе буду учествовали“ постављамо отворено питање Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају: „Можете ли све да нас похапсите?“.

– Очување виталних националних интереса на Косову и Метохији је највиши приоритет нашег народа и државе. Ту не сме да буде поделе него апсолутног јединства. Само уједињени можемо истрајати и победити у борби за голи живот српског народа којем тероризам прети више него икада – додао је Жика Гојковић.