Поједини локални одбори ПОКС организовали су акцију поделе ускршњих честитки и јаја.

Ове акције су организоване у циљу традиционалног обележавања једног од највећих хришћанских празника.

Празнично у војвођанским селима

Активисти ПОКС-а  у Руменки, Ченеју, Кисачу и Степановићеву изделили су око 5.000 честитки свим грађанима који празнују Ускрс и шарена јаја најмлађим суграђанима. На симболичан начин житељи ових места су уједно информисани о раду и програму  странке, као и о значају очувања вере, обичаја и традиције нашег народа. Позитивне реакције на овај несвакидашњи гест пажње и интересовање грађана пропратили су активност и допринели ширењу празничног духа.

-Подизање свести о монархистичкој идеји је од изузетног значаја за будућност Србије, која је дуже од 70 година провела насилно отргнута од својих корена и изворног краљевског уређења под којим је доживела највећи историјски процват. Цитат патријарха Павла ,,Монархија је крсно име Србије“ јасно подсећа на вредности које треба да ускрсну у нашем друштву – истакао је Рушко Тепић, председник ОО ПОКС Руменка.

Нови чланови у Крушевцу

Градски одбор ПОКС Крушевац је данас изашао на главни Градски Трг и поделио пролазницима промотивни материјал и ускршња јаја. Наши активисти су на улици причали са симпатизерима странке. На промотивном штанду је потписано више од 20 приступница.

Том приликом, медијима и суграђанима се обратио и председник ГО ПОКС Крушевац Зоран Радојевић, честитајући свим грађанима, члановима и симпатизерима странке предстојеће ускршње празнике. Зоран Радојевић је изразио жељу да следеће године Васкрс дочекамо у Краљевини Србији. Такође, медијима се обратила и Снежана Усевић, председница Форума жена ГО ПОКС Крушевац, која је свим монархистима честитала Ускршње празнике. Она је такође изразила жељу да од следеће године, све празнике дочекујемо као монархија.

Председник ГО ПОКС Крушевац је искористио прилику и да позове све грађане Крушевца да се прикључе ПОКС- у.

Сремска Митровица: Акција за васкрс Круне

ГО Покрета обнове Краљевине Србије Сремска Митровица организовао је данас акцију дељења васкршњих јаја. Циљ ове акције је да на један симболичан начин и гестом пажње допринесемо ширењу празничног духа међу суграђанима, поручују из ГО ПОКС Сремска Митровица.

– Овом акцијом смо пре свега хтели да честитамо нашим Митровчанима највећи и најрадоснији хришћански празник и да им пожелимо да га проведу у миру, радости и сваком добру.

Васкршњим јајетом желели смо представити очигледност Васкрсења и како из мртвила постаје живот. Јер, јаје је само по себи мртва ствар, али под утицајем топлоте, кад се стави под кокош, развије се у њему живот и излеже се живо пиле, које својом снагом развали свој гроб – љуску, и изађе на свет – као што је и Исус Христос оживео и из гроба устао. Црвена боја је боја радости, због тог радосног догађаја, и симболизује Божанску природу Христову и невино проливену крв Христову на Голготи у Велики петак.

Такође смо на један симболичан начин желели да искажемо свој став да је Србији неопходно да постане краљевина, зато смо назвали акцију „За Васкрс круне“. Јер, како је патријарх Павле гоговорио „ Mонархија је крсно име Србије“ – наводи се у саопштењу ПОКС Сремска Митровица.

ФОТОГРАФИЈЕ СА АКЦИЈА: