Покрет обнове Краљевине Србије најстроже осуђује изјаву председника самопроглашене државе Косово, Хашима Тачија, да ће на наводне „претње Србије одговорити као и пре 19 година“.

– Сви се добро сећамо Кошара и херојства наших војника који су на тој караули пре непуне две деценије положили животе за одбрану отаџбине. Тачију очигледно није доста трагедије и патње, него жели нови рат. Али Србија га не жели, Србија жели просперитет и бољу будућност. Европска унија мора да осуди овакве изјаве Тачија, јер ће изгубити и оно мало кредибилитета што јој је остало као посреднику у разговорима између Београда и Приштине – изјавио је председник Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић.

Гојковић је додао и да међународна заједница мора да одреагује на „звецкање оружјем“ лидера косовских Албанаца и да је скандалозно да такве претње, јавно изречене, пролазе без реакције.

Не желимо да нам деца умиру, желимо да се рађају. Хашим Тачи својим јефтиним провокацијама покушава по ко зна који пут да изазове напетост у региону, али тиме не може и не сме ништа да постигне.