Покрет обнове Краљевине Србије тражи да државни органи утврде пуну истину о несталим бебама у Србији током протеклих деценија.

– Паралелно са утврђивањем истине, неопходно је да се донесе посебан закон који би уредио ову област. Народна скупштина је још 2006. године изабрала чланове Анкетног одбора који су једногласно донели закључак и утврдили бројне пропусте. Изражена је сумња да постоји организовани криминал и да су бебе крадене у Србији десетинама година. Међутим, до сада тужилаштво и суд ништа нису предузимали – навео је председник ПОКС и народни посланик Жика Гојковић.

Гојковић је истакао да је утврђивање пуне истине једини начин да родитељи дођу до правде. – Поново ћу у Скупштини Србије, министру Небојши Стефановићу и Министарству унутрашњих послова поставити посланичко питање. Захтевамо одговор када ће се покренути решавање случајева крађе деце – подвукао је Гојковић, подсећајући да је и Комитет министара Савета Европе изразио велику забринутост што закон о несталим бебама још увек није усвојен у Србији.

Покрет обнове Краљевине Србије подсећа да је током протекле три деценије украдено више од 7.000 беба у нашој земљи. До сада није било ниједног судског епилога, нити се овом темом било ко бавио довољно озбиљно. За нас је то тема која мора да буде међу приоритетима у српском друштву.

Очекујемо да се истина коначно расветли, а да уједно и овај закон буде што пре усвојен, с максималним уважавањем примедби и сугестија родитеља украдене деце, како би се ови, монструозни случајеви, у будућности спречили.