Делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) била је гост протеклих дана у амбасадама Краљевине Шведске, Краљевине Холандије и Словачке, где су са представницима амбасадa разговарали о изазовима који Србију очекују у наредном периоду.

– Амбасаде Краљевине Шведске и Краљевине Холандије срдачно су примиле делегацију Покрета обнове Краљевине Србије. У конструктивном дијалогу са представницима амбасада ових земаља, као и Словачке, разговарали смо о добрим примерима из праксе у њиховим државама. Желели смо да чујемо од њих како су у својим друштвима решавали бројне изазове и да применимо код нас нека од решења која су се показала као добра. Краљевина Холандија и Краљевина Шведска су међу најразвијенијим и најбоље уређеним државама Европе, од којих Србија може пуно да научи и уз чију подршку може значајно да напредује. Словачка је једна од земаља које су успешно завршиле процес транзиције и чија искуства су нам веома драгоцена – истакао је председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић, који је предводио делегацију ПОКС.

Словачка је, наводи Гојковић, врло значајна за нас јер није признала Косово, а реч је о држави која је успешно завршила процес транзиције и чија искуства су нам драгоцена.

ПОКС ће у наредном периоду продубити сарадњу са представницима ових  земљама, а очекује се низ састанака и са представницима других амбасада, пре свега монархистичког уређења, али и амбасада земаља које су прошле транзициони период, а које нису признале Косово.