Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује одлуку такозване Скупштине Косова, у којој се Призрен проглашава историјском престоницом те самопроглашене квази-државе.

ПОКС ће покренути иницијативу преко својих народних посланика у Скупштини Србије да се Призрен прогласи српском историјском престоницом, јер је то одувек и био.

– Шиптари нам отимају не само државу и светиње, већ и историју, проглашавајући Призрен за косовску историјску престоницу. Главни град Краљевине Србије од Краља Милутина, Цара Душана и Уроша није и никада не може бити ничија друга историјска престоница, осим Србије. Манастири и споменици најбоље сведоче чија је то историјска престоница. Албанци се морају помирити за почетак, са тим да они немају историју на Косову, па самим тим не могу имати ни историјску престоницу. Ни матичну државу Албанију, нису имали до 1913. године, када је формирана од територија које су ослободиле Србија и Црна Гора од Турака, а пре Турака је то била Византија. Призрен је био престоница Краљевине Србије и наше царевине још за време Немањића. То мора да буде и данас, као историјска престоница, и то  званичном одлуком Скупштине Србије за коју ћу се борити – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник Покрета обнове Краљевине Србије.

ПОКС апелује на представнике Европске уније да у складу са својим овлашћењима на Косову пониште ову срамну одлуку и блокирају бесрамну крађу наше историје. Ако они то дозволе, Србија то не сме и неће дозволити.