Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) не подржава поделу Косова и Метохије и позива државне органе укључене у преговоре са Приштином да на поделу ни по коју цену не пристану.

Народни посланици ПОКС неће гласати за овакав предлог ако се предложи Скупштини Србије.

– Никада не смемо прихватити окупацију најзначајнијег дела наше отаџбине, зарад 8 одсто територије Косова на којој нема ни Грачанице, ни Пећке патријаршије, ни Љевишке, нити већине Срба. Против смо поделе Косова јер бисмо тиме легализовали отимачину 92 одсто територије наше јужне српске покрајине. Боље нека буде упамћено да нам је Косово отето противно међународном праву и да чекамо време када ће се стећи услови да се оно врати у састав Србије, него да легализујемо отимачину и заувек изгубимо право да се боримо за наше светиње и народ.

ПОКС инсистира да се Србија јасно изјасни да на поделу и цепање Косова неће пристати.

Време не ради за Албанце и власт у лажној држави Косово и они то добро знају. Као што знају и да долази време када ће монструми који су сада на челу Косова полагати рачуне за своје ратне злочине. Србији не одговара чекање на евроинтеграције, али ако је предаја Косова злочинцима и узурпаторима једини услов за то, онда треба да се преиспитамо каква је то Европа којој тежимо, а која жмури на злочине према нама.

фото/илустрација: Creative commons/Marijanana