Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује најаву терористе са Косова, Рамуша Харадинаја да ће крајем 2018. године формирати Војску Косова.

– Ако Харадинај уз асистенцију ЕУ и НАТО формира тзв. Војску Косова, одговор Србије мора бити трајан прекид разговора између Београда и Приштине. Резолуција 1244 Савета безбедности УН не предвиђа никакву Војску Косова, него предвиђа враћање Војске Србије на граничне прелазе са Албанијом. Овакво, најбруталније кршење међународног права, ниједна суверена држава не може да прихвати, па чак ни Србија у стању овакве кризе у којој је. Потребно нам је јединство и стрпљење да се промене међународне околности које ће временом све више ићи на руку Србији – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС упозорава да једино ЕУ  и НАТО могу да спрече формирање тзв. Војске Косова, односно да од њихове воље зависи да ли ће се дијалог Београда и Приштине наставити или не. Србија не може бити одговорна, у оваквом случају, за прекид дијалога.