Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже да се уместо референдума о Косову и Метохији распишу избори за Уставотворну скупштину.

– Садашња Скупштина Србије се претворила у циркус, лакрдију и најгори ријалити шоу. Када се већ планира издвајање новца за референдум, боље би било организовати изборе за Уставотворну скупштину, која би имала мандат од народа да реши не само питање Косова и Метохије, него и питање државног уређења Србије, односно обнове краљевине или задржавање садашњег статуса републике и читав низ других отворених питања нашег друштва. Ови избори били би прилика да народ каже шта мисли о садашњим посланицима, њиховом раду, тачније нераду, увредљивом и непристојном речнику који користе, крађи кармина и другим инцидентима и срамоћењу нашег народа и државе –  изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС позива председника Србије и премијерку да размотре овај предлог јер би све странке у кампањи за Уставотворну скупштину морале да изложе свој конкретан програм о свим горућим питањима, а оне које однесу победу имале би пун мандат да спроведу свој програм и идеје за које се већина грађана изјасни гласањем на изборима.