Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује нови вандалски напад на Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), чија табла са натписом и поштанско сандуче су протеклих дана разбијени ко зна који пут за редом.

– Најоштрије осуђујемо напад на удружење новинара. Када је Србија била краљевина, слобода говора је свима била загарантована, а сам краљ је био гарант независности новинара и штампаних медија. Тако мора да буде и данас. Апелујемо на полицију да се овај случај решава као приоритет и да се хитно открију починиоци напада на просторије НДНВ-а. Новинари у сваком моменту морају да буду безбедни и да несметано обављају свој посао, јер од њиховог рада и непристрасности зависи и степен демократије у свакој држави – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије залаже се да се у Србији поштују људска права, слобода говора и медијског извештавања. Независно друштво новинара Војводине је удружење професионалаца са великим кредибилитетом. То је довољан разлог да се надлежни органи интензивно укључе у овај процес и што пре пронађу одговорне за вандализам, како се овакви догађаји више не би понављали.
фотографија: www.ndnv.org