Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива највише српске званичнике да оштро одреагују на насиље и провокације Албанаца и да прекину преговоре са Приштином уколико се настави политичко хапшење Срба.

– Хапшење петорице Срба у Гњилану, само зато што су против формирања такозване Војске Косова, брутално је насиље и једини одговор на то је прекид преговора са Шиптарима. Албански терористи, на челу са Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем не престају са застрашивањем Срба и оно је учесталије него икада. Прекид преговора не иде на руку Албанцима, јер се у њих све активније укључују највеће светске силе Русија и Кина и позиције Београда и Приштине ће се убудуће драстично променити у нашу корист – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Још један показатељ панике приштинских власти је информација коју је пласирао Хашим Тачи, да се у Анкари састао са руским премијером Дмитријем Медведевом. Реч је о фотографији усликаној у пролазу, од које албанска пропаганда покушава да направи „састанак званичника Косова и Русије“, јер је јасно да ће се Русија, заједно са Кином, активно укључити у преговоре Београда и Приштине.