Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева да се народу објави колико је тачно „политичких емиграната“ досељено из Албаније на Косово и Метохију од 1966. до 1972. године. Истовремено, тражимо и моралну одговорност тадашњих комунистичких челника, који су дозволили масовно планско насељавање, чије последице трпимо и данас.

– За албански терор који данас трпимо, заслужни су комунисти, који су крајем шездесетих на Косово доселили 200 хиљада „политичких избеглица“ из Албаније. Њима су буквално поклањана српска имања, имали су социјалну помоћ у висини просечне плате, бесплатно здравствено осигурање, школовање, куће, покућство,  стоку, белу технику, постељину, семе, пољопривредне машине, па чак и бесплатну жетву усева. За све ово постоје писани докази у архивама Србије. Држава је направила посебан рачун с ког су албански емигранти финансирани, а српска имања откупљивана из федералних резерви. Већ тада, почели су први напади и насиље над српским народом. Оно што су почели, комунисти су настављали деценијама, а оно што данас имамо на Косову је последица њиховог терора – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Док је Србија била краљевина, територија је била целовита, а држава јака и поштована у целом свету. Краљ Петар I Карађорђевић ослободио је Косово, а комунисти су учинили све да га што више одвоје од Србије. Први корак је био проглашење аутономне покрајине у садашњим границама. Док се не обелодане подаци из архива и не прикаже како је с Косова систематски исељаван српски и досељаван албански народ нећемо направити помак у решавању овог, горућег проблема за Србију. Без раскрштања са комунистичком прошлошћу, за нашу отаџбину нема будућности.

Више информација на ову тему, као и докумената, може се погледати на следећем линку: https://kishad.wordpress.com/емиграти-косовска-лекција/