Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Србије, ако је држава, да реагује у случај позива Александра Оџића, лидера Војвођанске партије, на рушење уставног поретка Србије.

Његове изјаве да су „грађани Косова своје рекли на референдуму о независности и да он то поштује“, као и да „Војвођани треба то исто да учине“, позивајући се на неки устав из 1974. године су опасне, скандалозне, узнемирујуће за јавност и позивају на грађански рат. Осим овога, он тражи посредништво Европске Уније у „одлучивању о будућем статусу Војводине“, што је равно чину велеиздаје, која је кривично дело по законима Републике Србије.

„Тражимо одлучну реакцију државе. Док се води борба за спречавање оцепљења Косова и Метохије, Војвођанска партија покушава да отвори нови фронт на северу Србије, у Војводини. Док је краљ заједно са народом деценијама водио ратове и дипломатске борбе да би се ослободиле српске земље, Косово и Метохија, Рашка област, Војводина и у томе успео, комунисти су Уставом из 1974. године све то анулирали и поништили. Жалосно је да данас постоје Срби, попут Оџића који се поносе оним што су комунисти урадили, стварајући границе које за време краљевине није било, на Дрини, Дунаву и Сави, као и између Србије и Косова и Метохије. Подсећам господина Оџића да Устав из 1974. године, срећом више није на снази и да Војводина никако нема право на самоопределење, јер је вековна тежња већинских народа у Српској Војводини била заједничка држава са Србијом“ – истакао је народни посланик, Жика Гојковић, председник ПОКС.

ПОКС позива и остале странке да се ограде од оваквих ставова Војвођанске партије, а нарочито њихове коалиционе партнере из Покрета слободних грађана и Народне партије.

– Овакви примери показују све мањкавости непринципијелних коалиција којима је циљ само рушење власти, а не борба за осварење програмских циљева. ПОКС никада неће бити део непринципијелних коалиција, него ће сарађивати искључиво и само са странкама које су за обнову краљевине Србије – закључио је Гојковић.