Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) шокиран је новим скандалозним изјавама злочинца Рамуша Харадинаја, који је отворено почео да прича о новом рату на Косову.

Харадинај је, уплашен за исход преговора у Бриселу, сада почео да поручује да нема поделе Косова и Метохије по цену рата. Покрет обнове Краљевине Србије се слаже са једним – подела српске територије у корист албанских терориста не долази у обзир.

– Јасно је зашто Харадинај није успео да прочита страну и по Бриселског споразума. Једино што он разуме је звецкање оружја и језик рата. Шиптарским терористима рат је природно стање и учиниће све да га поново изазову и дестабилизују читав регион. Такође, шокирани смо и поновним изостанком реакције међународне заједнице на овакву реторику. Ако Европа и Америка ћуте, Србија то не сме да дозволи – подвукао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије позива ратне злочинце који воде лажну државу Косово да престану да прете и позивају на сукобе. Истовремено, позивамо државни врх Србије на стрпљиву дипломатску борбу, јер се у преговоре око статуса Косова активно укључују највеће светске силе Русија и Кина што гарантује успех Србије на том пољу уз стрпљење и истрајност до коначне победе.