Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће се залагати у законодавним органима, у Скупштини Србије, за увођење обавезног војног рока за мушкарце у Србији у трајању од најмање шест месеци.

– Служење српске војске и одбрана своје отаџбине увек је било питање части у Срба. Нико не прижељкује рат, али способна, бројна и увежбана војска је најбоља гаранција за очување мира и заштиту српских националних интереса. Због тога је неопходно увести, колико год да кошта, обавезан војни рок у којем ће се војници довољно оспособити за борбу у случају рата и појачати професионалне оружане снаге које броје тек око 36.000 војника. Звучи старомодно, али служење војске представља и добар начин сазревања и упражњавање физичких активностим код  младих људи, јер у данашње време, будимо реални, најтеже што држе у рукама су таблет и мобилни телефон – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Србија окружена земљама НАТО пакта, које воде политику у супротности са нашим националним интересима и да је природно да морамо бити спремни да се бранимо за случај оружане агресије.