Покрету обнове Краљевине Србије (ПОКС) у Сјеници приступио је одборник Момир Ковачевић, тако да је ПОКС постао парламентарна странка и у овој општини. Ковачевић  је такође, именован  и за повереника ПОКС у Сјеници. 

– Коначно су створени услови да се борим у странци за програм који сам одувек заступао, а који је садржан у њеном имену Покрет обнове Краљевине Србије. Обнова краљевине, јединство нације, традиција, породица и равномеран регионални развој читаве Србије, најважнији су циљеви ПОКС, због којих сам приступио овој новоформираној странци која после годину дана постојања има преко 10.000 чланова и више од 70.000 присталица –  изјавио је Момир Ковачевић, одборник СО Сјеница.

Господин Ковачевић је третнутно у пензији, био одборник у седам мандата, заменик председника Скупштине општине од 2008. до 2011. године и члан црквеног одбора. Ожењен, отац четворо деце и деда деветоро унука, а породицу сматра за највеће богатство које би пожелео сваком.

ПОКСу је осим најновијег преласка одборника из Сјенице, приступио раније и један републички и три покрајинска посланика АП Војводине, два одборника из Ивањице, четири из Новог Сада, шест из Трстеника, пет из Бечеја, два из Ариља, три из Темерин, два из Србобрана, и по један из Куле, Бачке Паланке, Мионице, Сомбора, Љубовије, Лознице, Пожаревца, Уба, Кнића и Бачке Тополе, тако да данас ПОКС има 36 одборника у градовима и општинама широм Србије.