Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је седницу Главног одбора у Тополи, на Опленцу, на којој су били представници странке из целе Србије.

Закључци су следећи:

1. Усвојен је програм странке, који посебну пажњу посвећује децентрализацији и равномерном развоју свих делова Србије. ПОКС предлаже да Београд буде престоница будуће Краљевине Србије, у којој ће боравити краљ, а да главни градови Србије буду, осим Београда, и Приштина, Нови Сад, Ниш и Крагујевац. У Нови Сад би било измештено министарство пољопривреде и просвете, у Крагујевац министарство финансија и привреде, у Ниш одбране и културе, у Приштину министарство вера и повратка расељених лица, док би у Београду било седиште Владе Краљевине Србије, министарства спољних и унутрашњих послова и сва друга министарства.

2. Покрет обнове Краљевине Србије на предстојеће локалне изборе у општини Лучани излази самостално са својом листом кандидата за одборнике и позива све странке монархистичког определања да се придруже изборној листи ПОКС.

Обраћајући се члановима Главног одбора, народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић је изјавио: „Доста је Србија и сељак радио, а Београд се градио. Време је да Србија почне равномерно да се развија, а нарочито села, која су више од седамдесет година уништавана, откад је насилно, нелегално и противправно срушена краљевина. Измештање министарстава у више главних градова Србије и загарантован буџет за поједине регије, био би први корак ка томе и последња шанса, да наша села и поједине пределе Србије спасимо од изумирања, да оживе и да ти грађани не буду више грађани другог реда у односу на оне у Београду. Покрет обнове Краљевине Србије бориће се за то јединствено, снажно и упорно, док не обновимо краљевину и вратимо селу улогу која му је припада вековима, а то је да буде стуб државе и нације.“

Делегација ПОКС је пре седнице Главног одборар положила венце и одала почаст Вожду Првог српског устанка, Карађорђу, краљевима Петру I и Александру I Карађорђевићу, као и Кнезу Павлу и Принцу Томиславу Карађорђевићу.

Том приликом, присутнима се обратио заменик председника ПОКС и председник Градског одбора ПОКС Крагујевац, Мирко Чикириз: „Да није ових људи, којима смо одали почаст и положили венце, не би данас било Србије, а ни српског народа. Дугујемо им вечну захвалност на слободи коју имамо и нашем постојању. У најтежим временима ослободили су нас од турског ропства, вратили Косово и Метохију и Рашку област у састав Србије и ослободили земљу у Првом светском рату. Њихова дела су бесмртна и због тога данас, њима у част држимо седницу Главног одбора баш на овом месту, у срцу Шумадије“