Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најстроже осуђује одлуку Скупштине тзв. Републике Косово која је изгласала закон о формирању безбедносних снага, односно војске Косова и тражи да Србија захтева сазивање седнице Савета безбедности УН овим поводом.

– Да би постојале легитимне безбедносне снаге мора прво да постоји држава, што Косово није. Ову војску су формирали осуђивани ратни злочинци који немају намеру да примена војске буде за очување безбедности, већ за застрашивање и угрожавање безбедности свих оних који се не приклањају њиховој злочиначкој идеји, пре свега Срби. Овде се ради о наоружавању војске која је дала највише џихадиста у Европи, који су учествовали у покољима под заставом ИСИС-а. Још веће изненађење је да је САД, највећи противник ИСИС-а, подржао наоружавање војске тзв. Косова. Овим потезом је стабилност у региону нарушена, а безбедност свих околних држава доведена у питање – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник Покрета обнове Краљевине Србије.

Шиптарска војска, која је током 90-их година деловала под називом ”Ослободилачка војска Косова”, је убила или отела више хиљада Срба са територије Косова и Метохије. У току марта 2004. године, прогнано је преко 4000 Срба из својих домова, шест градова и девет села су потпуно ”етнички очишћена”, око хиљаду кућа је спаљено и уништене су средњовековне српске светиње од непроцењиве историјско-културне вредности. На челу ових акција налазили су се данашњи представници власти у Приштини, Рамуш Харадинај и Хашим Тачи, који ће бити врховни комаданти тзв. Војске Косова.

ПОКС предлаже Влади Србије да хитно затражи састанак Савета за безбедност УН и спречи формирање ове срамотне војне формације. У супротном, наш регион очекује тежак период због ког ћемо се додатно удаљити од стварања добрих међусобних односа, мира и стабилности у региону.