– Ово је најбољи доказ да народ источне Србије и Књажевца подржава наш програм обнове Краљевине Србије, али и равномерног развоја свих делова Србије који заговарамо  – закључио је председник ПОКС и народни посланик, Жика Гојковић, приликом посете Књажевцу у петак, 02. новембра, поводом прве годишњице оснивања одбора у овом граду, који своје име носи по једном од припадника краљевске династије.

– Очигледно грађани Књажевца нису заборавили свог краља, као ни време када је Србија побеђивала на свим пољима, у рату и у миру, а сељак био поштован и био стуб државе. Дошло је време да сви кажемо храбро, јасно и одлучно, да је доста сељак радио, а Београд се градио. Доста је било запостављања свих делова Србије, зарад развоја Бегорада. Србија је и Књажевац, Ниш, Лесковац, Неготин, а не само Београд. Како расте подршка ПОКС, тако ће се и то мењати – додаје Гојковић.

Том приликом је са председником ОО ПОКС Књажевац и повереником за југоисточну Србију, Владиславом Смиљанићем, констатовао да je одбор у Књажевцу са преко 300 чланова, један од најбројнијих и најбољих које имамо не само у југоисточној, него и целој Србији.

Након посете странци, председник ПОКС и председник ОО ПОКС Књажевац Владислав Смиљанић, заједно са чланством обишли су Спомен парк палим борцима за слободу од 1804. до 1945. године

– Четири хиљаде војника дало је своје животе за ослобођење Књажевца у Првом светском рату, а 14. Књажевачка бригада чувена је по свом херојству које не смеју да забораве грађани Књажевца. Захваљујући њима ми данас постојимо. Крајње је време да се Србији врати њена историја, традиција, култура и достојанство – изјавио је Владислав Смиљанић.